Energielabel

Een energielabel opgenomen door een gecertificeerde EPA adviseur

Maak een afspraak

Een energielabel gecontroleerd op locatie en snel geleverd

Maak nu een afspraak

Een energielabel voor uw woning

ESTATE MEDIA zorgt ervoor dat er een gecertificeerde EPA adviseur bij u langs komt voordat er een energielabel af gegeven kan worden.

Er zullen allerlei punten in uw woning gecontroleerd worden die bepalend zijn voor het uiteindelijke energielabel. U ontvangt van ons een rapport waarin relevante informatie vermeld staat voor wat betreft de energiezuinigheid van de woning.

Eenmaal geregistreerd in de landelijke database ( www.ep-online.nl ) is uw label 10 jaar geldig vanaf opnamedatum.

In tegenstelling tot het online energielabel  mag de energie-index meegenomen worden in de bepaling van de maximale huurprijs, subsidies, financieringen en/of groene hypotheken.

Online label
Een online label is niet het zelfde als het label wat een EPA adviseur aan u afgeeft. Een online label is gebaseerd op gegevens die de bewoner zelf dient aan te leveren. Het geeft uiteindelijk een minder nauwkeurig beeld van de realiteit.

Vraag en antwoord

Wat is een definitief label
Sinds 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen bij verkoop of verhuur van hun huis een energielabel overhandigen aan de koper of huurder. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het energielabel voor woningen loopt van A tot en met G. Het A-label is het meest energiezuinig en het G-label het minst zuinig. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Kan er in plaats van een definitief energielabel ook een maatwerkadvies overhandigd worden?
Gaat u uw woning verkopen of verhuren, dan kunt u tegenwoordig alleen maar een definitief label overhandigen. Of deze nu volgt uit de Energie-Index of gemaakt door de eigenaar zelf maakt niet uit.

Hoe komt u aan een energielabel?
U kunt een Energie-Index voor uw woning laten opstellen door een erkende (gecertificeerde) adviseur. Onze adviseur komt langs en onderzoekt uw woning op een aantal punten. Na het onderzoek stelt hij of zij het Energie-Index en het definitief energielabel vast.

Ik wil een energielabel van mijn woning

Wilt u meer informatie?

Portfolio

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via   info@estatemedia.nl  of telefoon T 085 00 60 800.