Plattegrond + meetrapport

De juiste vierkante meters krijgt u door het professioneel in te laten meten.

Maak een afspraak

Vierkante meters waar geen discussie over kan ontstaan. Een NEN 2580 meting volgens de richtlijnen van de NVM

Meer informatie?

Uw woning wordt ingemeten volgens de BBMI

Voor het tekenen van de plattegrond zullen we de woning op locatie komen inmeten volgens richtlijnen van de NVM, de BBMI. Wanneer een woning is ingemeten volgens deze instructies zal er geen misverstand meer ontstaan over de vierkante meters.

Iedere verdieping wordt ingemeten, van souterrain tot aan de vliering. De plattegronden leveren we aan met perceel, dakterras en alle bijbehorende externe ruimten, denk hierbij aan een garage of tuinhuis.

De resultaten van de meting ontvangt u in de vorm van een meetrapport. Onderstaande verdeling wordt hierin schematisch weergegeven:

  • GBO =  gebruiksoppervlakte wonen
  • Geb Geb buitenruimte =  Gebouw gebonden buitenruimte (balkon, dakterras)
  • GOOI = Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte
  • Externe ruimten = schuur, berging, garage

In het meetrapport vindt u de onder andere plattegronden per verdieping, een overzichtstekening van de verdeling van de vierkante meters en informatie over de meetinstructie.

Wat is de BBMI (Branchebrede meetinstructie)?

De BBMI is een meetinstructie die door de NVM wordt gehanteerd en gebaseerd is op de NEN 2580. Met deze meetinstructie kan de gebruiksoppervlakte van individuele woningen en behorende externe bergruimte en gebouwgebonden buitenruimte worden gemeten.

Doel
Het doel van deze meetinstructie is het vereenvoudigen en uniformeren van het meten van woningen. De meetinstructie wordt veelal door makelaars en taxateurs gebruikt die de juiste vierkante meters nodig hebben voor de verkoop, verhuur van woningen.

Bijzondere situaties
Bij bijzondere situaties wordt verwezen naar de “lijst met veel gestelde vragen”. Voor de gevallen waarin deze meetinstructie en de lijst met veel gestelde vragen geen uitsluitsel geven over het bepalen van de gebruiksoppervlakte, moet de NEN 2580 worden gebruikt.

Ik wil een plattegrond van mijn woning

Meetinstructies en veelgestelde vragen

Portfolio