Waarom zijn Foto’s belangrijk bij de verkoop van een huis?

Je kan een prachtig huis of ander stuk vastgoed te koop of te huur hebben staan, maar zonder goede fotografie zal de verkoop/het vinden van een huurder moeizaam verlopen. Professionele fotografie kan een potentiële klant een indruk geven van de binnen- en buitenkant van een pand, maar ook van de omgeving en zelfs de sfeer.

Foto’s moeten ook een realistisch beeld geven van een pand. De klant moet immers meteen een gevoel van herkenning krijgen wanneer zij het pand dat op Funda staat voor het eerst in het echt zien.

Nu zijn wij (toevallig) de expert op het gebied van vastgoed fotografie. ‘Even een foto maken’ moeten wij niet aan denken als je een huis in beeld wilt brengen om te verkopen. Je wilt natuurlijk alles zo goed mogelijk in beeld krijgen.

Mensen moeten de potentie van een woning direct kunnen inschatten. ‘Voel ik mij hier thuis?’ Die boodschap breng je niet zomaar over. Daar heb je verschillende technieken voor die ervoor zorgen dat jouw stuk vastgoed zo goed mogelijk gecommuniceerd wordt met een klant. Hier hebben we op een rijtje gezet welke soorten fotografie er mogelijk zijn en wat ze kunnen betekenen:

Woningfotografie: Interieur en Exterieur

Interieurfotografie helpt een goed beeld te schetsen van de ruimtelijkheid en lichtinval van een woning of ander stuk vastgoed. Het is van belang om kamers vanuit een plek te fotograferen die een goede indruk geeft van de afmetingen, zonder valse verwachtingen te scheppen. Licht is ook een belangrijke factor. Veel natuurlijk licht maakt van een mooie woonkamer een prachtige woonkamer.

Fotografie van de buitenkant van een huis, ook wel exterieurfotografie, brengt niet alleen de gevel in beeld, maar ook de omgeving. Staat het huis in de buurt bij bijvoorbeeld wat water of een park met een speeltuin? Dit zijn belangrijke factoren voor potentiële kopers! Bij mooi weer worden de beste foto’s gemaakt. Elk huis en elke buurt ziet er beter uit met een blauwe lucht op de achtergrond.

Lees hier verder wat dit soort fotografie kan doen.

Hoogtefotografie van een woning

Naast normale exterieurfotografie kan je ook van hoogtefotografie gebruik maken om een indruk van een pand te geven. Hoogtefotografie wordt gedaan met de hulp van drones. Zo geef je vanaf flinke hoogte een beeld van het pand in de omgeving.
Het is niet op alle plekken toegestaan om met drones te vliegen. Daarom kan je ook gebruik maken van een fotomast van 10 meter hoog. Hiermee kan je alsnog een overzichtelijk beeld van huis & tuin geven.

Bekijk hier eens wat er nog meer kan als je de lucht in gaat.

Loop Digitaal door een huis met 360-graden fotografie

Een relatief nieuwe ontwikkeling in de vastgoedfotografie is 360-graden fotografie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 360 graden camera die een hele kamer vastlegt. Vervolgens kan een klant dan op een website de foto bekijken en ronddraaien, zodat die het gevoel krijgt echt zelf in de kamer te staan. Funda heeft recentelijk ondersteuning voor 360-graden foto’s uitgebracht, en omdat deze vorm van fotografie nou zo’n uitermate uitstekende manier is om op afstand een indruk van een woning te krijgen hebben we hier wat extra focus op gelegd.
Er kunnen niet alleen van de binnenkant van uw pand 360-graden foto’s gemaakt worden, maar ook van de omgeving. Zo kan een klant zonder een voet uit de deur te stappen vast een kijkje nemen in de buurt van de woning. Ideaal voor een digital bezichtiging, zeker in deze tijd.

Bekijk hier wat wij doen met 360 graden fotografie

De 360-graden foto’s kunnen ook aan elkaar gelinkt worden, zodat je vanaf het internet van kamer naar kamer kan gaan en zo een virtuele tour van een pand kan doen. Loop eens door ons kantoor (of zie onze buren Energielabelhaaglanden), dan zie je wat het kan doen:

Breng het tot leven met Videografie

Als laatste is er nog videografie. Video’s zijn een uitstekende manier om wat leven toe te voegen aan een al bestaande collectie van foto’s van een pand. Je kan met behulp van een video een tour door het pand maken die aan kan sluiten op de 360-graden tour, waarin je alle belangrijke kamers langs gaat. Ook kan je doormiddel van droneshots een video maken van de buitenkant en de omgeving van een pand die aansluit op de hoogtefotografie. Deze shots in combinatie met pakkende muziek zullen flink wat leven in een stuk vastgoed blazen.

Dat is de Fotografie bij de verkoop van een huis

Heeft u nog verdere vragen wat onze fotografie betreft, of op een ander onderwerp? U kunt altijd bij een van onze experts terecht.

Neem contact op!