Woningfotografie: 5 Do’s en Don’ts bij Foto’s van een Huis

Wanneer je je huis in de verkoop gaat zetten is het belangrijk om goede foto’s te hebben. Wij hebben hier voor 5 onderwerpen met Do’s en Don’ts’ onder elkaar gezet om jou te helpen de foto’s te (laten) maken die jouw huis op z’n best laten zien. Met deze woningfotografie komen de foto’s van een huis tot leven!

  1. Belichting

  2. Sfeer

  3. Overzicht

  4. Verwachtingen

  5. Hulp

1. Belichting: Laat het zien bij de Foto’s van een huis
vastgoedpresentatie

Do: Kies een dag uit met veel zon om foto’s te (laten) maken. Elk huis ziet er het beste uit in stralend natuurlijk licht. Als de zon schijnt zal niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant van je huis er een stuk mooier uitzien. Als je zeker weet dat je je huis wilt verkopen is het ook geen slecht idee om muren wit te verven. Dit helpt ook met belichting en zorgt ervoor dat een kijker makkelijke invulling kan geven aan een ruimte.

Don’t: Mocht je toch een dag hebben gekozen die minder goed licht geeft, zet dan niet alle lampen in je huis aan. Dit kan ervoor zorgen dat er te veel licht van verschillende bronnen op de foto is. Test wel even of alle lampen het doen. Misschien toch maar eens bij onze buren kijken voor een Energielabel.

2. Sfeer: Woningfotografie communiceert het gevoel

vastgoedpresentatie

Don’t: Laat niet al je persoonlijke spullen slingeren. Een potentiële koper moet door de foto een beeld kunnen krijgen hoe het eruit zou zien als hij/zij er zou wonen. Jouw gezellige familiefoto’s geven misschien sfeer, maar helpen daar niet bij. Leg dus foto’s en andere persoonlijke spullen zoals souvenirs even in een kast wanneer de fotograaf langs komt

Do: Zorg dat je nog wel een beetje persoonlijkheid in de ruimtes achterlaat. Zet bijvoorbeeld een mooi volle fruitschaal op tafel of zet even wat bloemetjes in een vaas, zodat de foto’s er toch nog een beetje levendige sfeer over blijft.

3. Overzicht: Laat zien wat er is!

Woningfotografie, vastgoedpresentatie en verkoop van een huis door Estate Media

Do: Zorg ervoor dat je een goed overzicht van alle ruimtes in je huis hebt. Laat foto’s maken waarop je een hele kamer kan zien, maar ook foto’s die wat meer op detail ingaan. Zo kan er een mooi overzichtelijk beeld ontstaan van de hele woning.

Don’t: Laat niet al je spullen op de grond slingeren of al je jassen aan de kapstok. Dat ziet er vaak namelijk erg rommelig uit. Een lege vloer geeft de indruk van ruimte, wat belangrijk is voor het overzicht. Ook zorgt het ervoor dat de aandacht niet onnodig naar een onbelangrijk object wordt getrokken. Rommel verstoort het overzicht dat je probeert te creëren.

4. Verwachtingen: Eerlijke verkoop van je huis

Woningfotografie, vastgoedpresentatie en verkoop van een huis door Estate Media

Don’t: Het klinkt misschien logisch, maar het is heel belangrijk dat je geen foto’s maakt die je huis er groter uit laten zien dan het is. Als een koper de foto’s op internet heeft gezien heeft die daar bepaalde verwachtingen bij. Wanneer ze vervolgens in je huis komen kijken en het blijkt dat die verwachtingen niet klopten kan dat een flinke afknapper zijn. Daarom is het beter om een reëel beeld te geven van de binnenkant van je woning.

Do: Zet ook opslagruimte op de foto. Het is misschien niet de mooiste plek van je huis, maar voor veel mensen wel een belangrijke factor. Zorg er dan wel voor dat je opslag relatief leeg is, zodat kijkers een idee krijgen van hoeveel ze kwijt zouden kunnen in zo’n ruimte.

5. Schakel hulp in!

Woningfotografie, vastgoedpresentatie en verkoop van een huis door Estate Media

Do: Twijfel niet om de hulp van een expert in te schakelen! Onze experts kunnen jou helpen met de dingen die jij net over het hoofd hebt gezien. Met onze tips kom je vast een heel eind, maar wij kunnen je net een duwtje in de rug geven waardoor jouw woning er stralend uit ziet. Ook bieden wij extra technieken aan die voor jou misschien buiten bereik liggen, zoals hoogtefotografie, 360-graden fotografieenvideografie. Zo maken we samen een overzichtelijke en professionele presentatie van jouw woning!

Dat zijn de Do’s en Dont’s van Woningfotografie: Foto’s van een huis

Kijk voor meer tips over woningfotografie eens naar onze andere tips, en neem gerust contact met ons op als je nog verdere vragen hebt!

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via   info@estatemedia.nl  of telefoon T 085 00 60 800.